Κόσμος

Σεισμός Ελασσόνα: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου – «Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει»

Την απόλυτη ετοιμότητα της Τουρκίας να βοηθήσει την Ελλάδα, μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, εξέφρασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/3) έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τα Βαλκάνια.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια, και εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας, αν το χρειαστεί η Ελλάδα. 

Μέσω twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε γνωστό ότι τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του, μαζί με τον ΥΠΕΞ της Γεωργίας, με τον οποίο έδινε όταν έμαθε για τον σεισμό, κοινή συνέντευξη Τύπου. «Τηλεφώνησα στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, μαζί με τον ΥΠΕΞ της Γεωργίας Νταβίντ Ζαλκαλιάνι για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας μετά τον σεισμό. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους γείτονές μας αν χρεαστεί», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Ελασσόνα και έγινε αισθητός σε σχεδόν όλη την Ελλάδα, από την Καλαμάτα και την Αττική έως τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε μετά από 52 χρόνια από τη θέση του ηγούμενου της Μονής Σινά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
«Νοερά στέκομαι γονατιστός και δακρυσμένος μπροστά στην ιερή λάρνακα με τα πάντιμα λείψανα της μάνας και τροφού μου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης - Για τα υπόλοιπα περιμένω να μιλήσει ο ουρανός», αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 2
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα