Ελλάδα

Σεισμός – Ελασσόνα: Το σπάνιο φαινόμενο που χτύπησε την περιοχή

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι της Ελασσόνας που μέσα σε λίγες ώρες έζησαν δυο μεγάλους σεισμούς 6 και 5,9 ρίχτερ. 

Για το φαινόμενο αυτό, ρωτήθηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3  για τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δυτικός κλάδος.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που λέγεται σεισμικό ζεύγος, οπού σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν δυο σεισμοί με το ίδιο μέγεθος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός