Κόσμος

Κορονοϊός: Η Ιταλία θέλει «ψηφιακό πράσινο πάσο» για ταξίδια με ασφάλεια

Στα επόμενα βήματα που θα βοηθήσουν την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη να ξεπεράσει την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μιλώντας στην εφημερίδα Il Messaggero, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Ντράγκι αναφέρθηκε και στο «ψηφιακό πράσινο πάσο» που θα βοηθήσει στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.

«Το “ψηφιακό πράσινο πάσο”, το οποίο συνδέεται με τους εμβολιασμούς, είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ξαναρχίσουμε να ταξιδεύουμε υπό συνθήκες ασφαλείας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκίνησε η όλη προετοιμασία και αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ανταλλαγή απόψεων, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του, επιβεβαίωσε ότι «στην φάση αυτή χορηγούνται 250.000 εμβόλια την ημέρα, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεπεραστεί ο συνολικός αριθμός των 10.000.000 εμβολιασμών με την πρώτη δόση».

«Από τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμών και στα ιταλικά φαρμακεία. Η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα θεωρούμε ότι θα αρχίσει τον Μάιο». «Η κατάσταση, πάντως, παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή και τα νοσοκομεία της χώρας είναι πάντα υπό μεγάλη πίεση», δήλωσε, επίσης, ο Σπεράντσα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κάνουμε υπερβολικά βήματα προς τα εμπρός, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρώσουμε όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Ντράγκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ άλλαξε και το Οβάλ Γραφείο, το γέμισε με πίνακες αμερικανών προέδρων – «Κοιτάξτε πόσο όμορφο είναι»
Σε ανάρτησή του στο TruthSocial, ο Τραμπ έγραψε: «Πολλοί από αυτούς τους σπουδαίους πίνακες παλαιότερων προέδρων βρίσκονταν στα θησαυροφυλάκια για πάνω από 100 χρόνια. Τώρα είναι για να τους απολαύσουν όλοι!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ γέμισε με πίνακες το Οβάλ Γραφείο
Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για πολιτική κατασκοπεία
Ο Ιμάμογλου κατηγορείται για απάτη στη διάρκεια της συγκέντρωσης πόρων για την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία και κατασκοπεία με στόχο τη διασφάλιση διεθνούς υποστήριξης
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου σε προεκλογική ομιλία πριν φυλακιστεί