Ελλάδα

Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4.500.000 νοικοκυριά αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

«Μέσω του µετασχηµατισµού και του νέου της στρατηγικού πλάνου, η ΔΕΗ έχει θέσει τα θεμέλια για μια ασφαλή και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση με την αναδιάταξη της παραγωγής της, τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τις επενδύσεις στις ΑΠΕ και στο δίκτυό της», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Με αφορμή τη δράση της επιχείρησης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στην οποία θα συμμετάσχει η ΔΕΗ στις 22 Απριλίου, ηλεκτροδοτώντας 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass, ο κ. Στάσσης τόνισε ακόμη:

«Στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη ΑΠΕ μέσω οργανικής ανάπτυξης και συνεργασιών προκειμένου να φτάσει τα 1,5 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2023. Η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική αλλαγή της εικόνας της ΔΕΗ, μειώνοντας τις ποσότητες CO2 που εκπέμπει, από 20 εκατομμύρια τόνους το 2019, σε περίπου 5 εκατ. τόνους το 2024. Ο ηγετικός ρόλος της ΔΕΗ στον ενεργειακό τομέα επιτάσσει να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, προς όφελος της χώρας, των καταναλωτών και φυσικά του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στις 22 Απριλίου, δίνουμε έμπρακτα μία ανάσα για τη Γη, με μια δράση που έχει ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο».

Η ΔΕΗ τονίζει ακόμη ότι κατά το διάστημα 2018-2020 η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη μειώθηκε κατά 61,9%, ενώ οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 47,6%. Μόνο το 2019, έγιναν περισσότερες από 100.000 δενδροφυτεύσεις σε ορυχεία, ανακυκλώθηκε το 55% του νερού στις πετρελαϊκές μονάδες, ενώ παράχθηκαν 259 GWh ενέργειας από ΑΠΕ.

Το πρόγραμμα της επιχείρησης περιλαμβάνει ακόμη:

– την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο μίγμα ενέργειας στο 20% έως το 2023,

– τη δημιουργία 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα,

– την υλοποίηση επενδύσεων για την αντικατάσταση παλαιών Θερμικών Μονάδων Παραγωγής με νέες σύγχρονης τεχνολογίας,

– τη συνέχιση των εκτεταμένων προγραμμάτων περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εδαφών με διαμορφώσεις τελικών επιφανειών, δενδροφυτεύσεις, αναδιάρθρωση καλλιεργειών και δημιουργία ζωνών πρασίνου, όπως και της προστασίας των υδάτων και της πανίδας, με τη δημιουργία κατάλληλων έργων υποδομής (λιμνών και υδροβιοτόπων).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του