Κόσμος

Γερμανία – κορονοϊός: Πάνω από το 20% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου

Περισσότερο από το 20% των πολιτών στη Γερμανία έχει ήδη εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), το 20,2% του πληθυσμού σε ομοσπονδιακό επίπεδο στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού τουλάχιστον μία φορά.

Περίπου 16,8 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί μία φορά και περίπου 5,6 εκατομμύρια έχουν κάνει πλήρη εμβολιασμό, δηλαδή και την δεύτερη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Αυτό προκύπτει από την παρακολούθηση του ποσοστού εμβολιασμών του εν λόγω Ινστιτούτου.

Εν τούτοις, υπάρχουν διαφορές στο ποσοστό των εμβολιασθέντων μεταξύ των διαφόρων ομοσπονδιακών κρατιδίων: Δέκα από τα συνολικά 16 ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν ήδη φτάσει το 20% στον πρώτο εμβολιασμό. Τελευταίο μεταξύ τω κρατιδίων είναι η Έσση με 18,3%.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στη Γερμανία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους. Προηγήθηκαν οι εμβολιασμοί ατόμων άνω των 80 ετών, των φιλοξενουμένων σε οίκους ευγηρίας γηροκομείων και του ιατρικού προσωπικού καθώς επίσης και άλλων ευάλωτων ομάδων των πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κιρ Στάρμερ: Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από βομβαρδιστικά των ΗΠΑ
Ο Στάρμερ είπε ότι αποδέχτηκε το αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βρετανικές βάσεις για να μπορέσουν να σταματήσουν τους ιρανικούς πυραύλους, ενώ τόνισε ότι η Βρετανία δεν συμμετέχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Keir Starmer
Λήξη συναγερμού στο Ακρωτήρι στην Κύπρο, επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Πάφου - Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με νέες επιθέσεις
Σε κατ' οίκον περιορισμό έχουν τεθεί οι πολίτες σε τρεις κοινότητες κοντά στην Πάφο - Νέες σφοδρές απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης
Η κεντρική πύλη της βρετανικής αεροπορικής βάσης RAF Akrotiri μετά την επίθεση που δέχτηκε από ένα ύποπτο drone νωρίς το πρωί κοντά στη Λεμεσό της Κύπρου