Κόσμος

Έξαλλη η Γκρέτα Τούνμπεργκ – «Πως μπορείτε να αγνοείτε την κλιματική αλλαγή χωρίς να λογοδοτείτε;»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγόρησε σήμερα τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας ότι «αδιαφορούν» για την κλιματική αλλαγή, προειδοποιώντας τους ότι οι επόμενες γενιές θα τους κρίνουν.

«Για πόσο χρόνο, πιστεύετε, ότι θα μπορείτε να συνεχίσετε να αγνοείτε την κλιματική αλλαγή (…) χωρίς να λογοδοτείτε;», είπε η Τούνμπεργκ, σε παρέμβασή της μέσω τηλεδιάσκεψης ενώπιον μιας επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου, στο περιθώριο της Συνόδου για το κλίμα που οργανώνει η Ουάσιγκτον.

Σε μια ομιλία σε αυστηρό και επικριτικό τόνο, η 18χρονη υπενθύμισε στους βουλευτές ότι η συμφωνία του Παρισιού, που συνάφθηκε το 2015, προβλέπει τη διατήρηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κάτω από τους 2 βαθμούς κελσίου, εάν είναι δυνατόν στους 1,5 βαθμούς κελσίου, σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή.

«Η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει στον δημόσιο διάλογο σήμερα», τόνισε.

«Και σίγουρα, καθώς ο διάλογος δεν υφίσταται και το επίπεδο της ευαισθητοποίησης είναι γελοιωδώς χαμηλό, συμβάλλετε ατιμωρητί στην καταστροφή του περιβάλλοντος, τώρα και στο μέλλον».

«Τη γλιτώσατε σήμερα, όμως αργά ή γρήγορα, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν όλα όσα έχετε κάνει», προειδοποίησε η Σουηδέζα ακτιβίστρια.

«Έχετε ακόμη χρόνο να κάνετε ό,τι πρέπει και να προστατεύσετε την κληρονομιά σας προς τους απογόνους σας ειλικρινά, όμως αυτό το παράθυρο θα κλείσει σύντομα».

«Εμείς, οι νέοι, είμαστε εκείνοι που θα μιλάμε για εσάς στα βιβλία της Ιστορίας. Είμαστε εμείς που θα επιλέξουμε πώς θα σας θυμόμαστε. Κάντε τις σωστές επιλογές», συμπλήρωσε η 18χρονη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη Γάζα σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ - Συναντήθηκε χθες με Μπενιαμίν Νετανιάχου
Θα επιθεωρήσει κέντρα διανομής βοήθειας και θα συναντήσει κατοίκους στη Γάζα που απειλείται από γενικευμένο λιμό - Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη
Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ