Κόσμος

ΗΠΑ: Έρευνα στο διαμέρισμα του Ρούντι Τζουλιάνι από την αστυνομία – Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Το διαμέρισμα του Ρούντι Τζουλιάνι, του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης και προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ ερεύνησαν Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών τους για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του στην Ουκρανία.

Ένας δικηγόρος του Τζουλιάνι, ο Μπομπ Κοστέλο, επιβεβαίωσε ότι εκτελέστηκε ένα ένταλμα έρευνας στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν ήταν και ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Ο Τζουλιάνι δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν ερευνά τις δοσοληψίες του Τζουλιάνι στην Ουκρανία. Μολονότι το ένταλμα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο πρώην δήμαρχος έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, υποδηλώνει ότι οι εισαγγελείς έπεισαν έναν δικαστή να το εγκρίνει, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν στοιχεία.

«Πρόκειται για μια συνταρακτική στιγμή στην έρευνα», είπε η Τζέσικα Λέβινσον, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή Λογιόλα του Λος Άντζελες. «Σημαίνει πολλά να εκτελείς ένταλμα έρευνας σε βάρος ενός δικηγόρου, λόγω των ζητημάτων που προκύπτουν από την προνομιακή σχέση δικηγόρου και πελάτη. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να εκτελείς ένταλμα έρευνας σε έναν δικηγόρο που εργάστηκε για τον πρώην πρόεδρο», σημείωσε.

Ο 76χρονος Τζουλιάνι άρχισε να εκπροσωπεί τον Τραμπ τον Απρίλιο του 2018, στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το φθινόπωρο του 2019 βρέθηκε στο επίκεντρο του λεγόμενου «ουκρανικού σκανδάλου» που απείλησε την προεδρία Τραμπ. Τότε αποκαλύφθηκε ότι προσπαθούσε να πείσει το Κίεβο να παράσχει επιβαρυντικές πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν. Δύο άνδρες που εργάστηκαν για λογαριασμό του στην Ουκρανία, οι Λεβ Πάρνας και Ιγκόρ Φρούμαν, κατηγορήθηκαν στη Νέα Υόρκη για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν σε Τραμπ: «Μπορεί να ξεκίνησες τον πόλεμο, αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε» – Ισραηλινές επιθέσες σε 6 ιρανικά αεροδρόμια
«Θα συνεχίσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου, κανείς δεν μπορεί να μας πει τι να κάνουμε» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ματζίντ Ταχτραβαντσί - Συντονιζόμαστε με την Ρωσία υποστηρίζει η Τεχεράνη
Κατεστραμμένο κτίριο στη Χάιφα του Ισραήλ 2
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία: Εφτασαν τους 22 οι νεκροί - «Άνοιξε πυρ και μετά πυροδότησε εκρηκτικά»
Αυτόπτης μάρτυρας, είπε πως «κάποιος μπήκε στην εκκλησία με όπλο» κι άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως. Όταν πιστοί «προσπάθησαν να τον σταματήσουν», πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί
Η τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού
4
«Η τιμωρία συνεχίζεται» - Η πρώτη αντίδραση του Αλί Χαμενεϊ μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράν
Η ανάρτησή του συνοδεύεται με μια νεκροκεφαλή με το σήμα της σημαίας του Ισραήλ να δέχεται πυρά - «Ο σιωνιστής εχθρός έκανε ένα σοβαρό λάθος, διέπραξε ένα μεγάλο έγκλημα» έγραψε ο Χαμενεϊ
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
8