Πολιτική

Γεραπετρίτης: Εμβολιασμός στο σπίτι με Johnson & Johnson για τους κατάκοιτους από 15 Μαΐου

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την χώρα όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επισημαίνοντας ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου.

Όπως είπε σχεδόν 44.000  πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 έχουν εγγράφει περίπου 120 χιλιάδες πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5 χιλιάδες ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε επίσης πως ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα.

Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη” σημείωσε . 

Παράλληλα, ο κ. Γερεπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα πλέον “σπάει στερεότυπα “και έχει δημιουργήσει μια παράσταση σοβαρού ψηφιακού κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικές πηγές για τη Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ: Απορρίπτουμε κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες και ανυπόστατες συμφωνίες
«Καμία αντίδραση δεν πρόκειται να αποθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση από το να ασκεί, με υπευθυνότητα και έμπρακτα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 36
Ρηματική διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ αμφισβητεί τη γραμμή της Ελλάδας ακόμα και νότια Κρήτης
Το επίσημο έγγραφο της Τρίπολης δείχνει για πρώτη φορά τα όρια που θέτει η Λιβύη βάσει του παράνομου Τουρκολιβυκού Μνημονίου τα οποία εκτείνονται όχι μόνο δυτικά αλλά και νότια της Κρήτης
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 35
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
13