Κόσμος

Ουκρανία: Υπέγραψε συμφωνία για 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer

Η Ουκρανία υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την Pfizer για την επιπλέον προμήθεια 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της COVID-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των δόσεων που θα προμηθευτεί στις 20 εκατομμύρια δόσεις, όπως ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του το γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο. Έτσι, θα λάβουμε συνολικά 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, αυτό το ημερολογιακό έτος» ανέφερε το προεδρικό γραφείο, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ.

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει τις πρώτες 500.000 δόσεις, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με επιπλέον 4,5 εκατομμύρια δόσεις στο τρίτο τρίμηνο και τις υπόλοιπες 15 εκατομμύρια δόσεις, στο τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το πρώτο συμβόλαιο με την Pfizer για 10 εκατομμύρια δόσεις υπογράφτηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Ουκρανία προγραμματίζει επίσης, να προμηθευτεί εμβόλια από την AstraZeneca, την Κίνα, αλλά και την παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX.

Συνολικά 752.293 Ουκρανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει περισσότερες από δύο εκατομμύρια μολύνσεις και 44.436 θανάτους, από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: H Ρωσία εξοπλίζει το Ιράν με δορυφορικά δεδομένα και drones για πλήγματα στη Μέση Ανατολή
Η Μόσχα έχει επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών και τη στρατιωτική συνεργασία, προκειμένου να βοηθήσει την Τεχεράνη να παραμείνει στον αγώνα ενάντια στη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Shahed, που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία, πετάει στον ουρανό λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει κτίρια στο Κίεβο της Ουκρανίας
Ο Σον Πεν επισκέφτηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου – «Ξέρουμε πως είναι ένας αληθινός φίλος της χώρας»
Ο ηθοποιός επέλεξε και να επισκεφτεί το Κίεβο και να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος τον υποδέχτηκε θερμά στην ουκρανική πρωτεύουσα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο ηθοποιός Σον Πεν
Συγκλονιστικό βίντεο με γυναίκα θαμμένη σε συντρίμμια κτιρίου στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση
Η γυναίκα θάφτηκε ολόκληρη κάτω από τα χαλάσματα, με το χέρι της να είναι το μοναδικό μέρος του σώματος της που φαινόταν πάνω από τα συντρίμμια όσο εκείνη φώναζε για βοήθεια
Ουκρανία