Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τον ΟΑΕΔ έγινε σήμερα, Παρασκευή (07.05.2021) γνωστό ότι τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, θα ξεκινήσει η καταβολή της μηνιαίας παράτασης των
επιδομάτων που έληξαν κατά το διάστημα 1 – 10 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

* Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 399,25 € μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10%
για κάθε προστατευόμενο μέλος

* Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – 399,25 € μηνιαίως

* Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – 200 € μηνιαίως.

Η παράταση των επιδομάτων που έληξαν μετά τις 10 Απριλίου θα καταβληθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνον όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πηγαίναμε σαν τους κλέφτες να μαζέψουμε τις ελιές μας» λέει θύμα της μαφίας των Βοριζίων
«Ήταν ένα παλιό αμπέλι που το είχαμε ξεπατώσει, είχαμε πάρει άδεια, είχαμε φυτέψει νέο αμπελώνα και μια μέρα το είδαμε κομμένο. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μη ζήσει αυτό το πράγμα»
Αστυνομικό μπλόκο στα Βορίζια / Φωτογραφία Αρχείου
Ρόδος: Οι μαρτυρίες για παραβίαση του κόκκινου φαναριού και η ταχύτητα των 140 χλμ πίσω από το φονικό τροχαίο
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με όσα έχουν πει αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο του 45χρονου δεν αποκλείεται να κινούταν τουλάχιστον με 140 χιλιόμετρα, με το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο να είναι τα 60
Οδηγός 46