Πολιτική

Γεωργιάδης: Σήμερα είναι πολύ σημαντική ημέρα για τον κλάδο της εστίασης

Πολύ σημαντική ημέρα για τον κλάδο της εστίασης καθώς ξεκίνησε η πλατφόρμα για την έκτακτη επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ, χαρακτήρισε τη σημερινή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), Γιώργο Καββαθά, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι 1.700 αιτήσεις έγιναν τις δυο πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον κλάδο της εστίασης καθώς ξεκίνησε η πλατφόρμα για την έκτακτη επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ του 7% του τζίρου του 2019 για όσες επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια επανεκκίνησης κι είναι η ημέρα που ξεκινά το νέο ωράριο. Από τις 10.45 πηγαίνουμε στις 12.15 το βράδυ για τα καταστήματα εστίασης. Ένα ωράριο πολύ πιο ευέλικτο και βιώσιμο για τον κλάδο της εστίασης.

Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κι εγώ προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να βοηθήσουμε έναν κλάδο που χτυπήθηκε πάρα πολύ από την καραντίνα και που αποτελεί από τους πιο ζωτικούς παράγοντες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Θα συνεχίσουμε με μέτρα στήριξης και για το επόμενο διάστημα, βαθμιαίως μειούμενα προφανώς, όσο η αγορά παίρνει μπρος, αλλά θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι θα είμαστε στο πλάι τους μέχρι την τελευταία στιγμή που θα έχει τελειώσει όχι μόνον η πανδημία αλλά και οι οικονομικές συνέπειες της».

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Καββαθάς σημείωσε:

«Συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σταμπουλίδη τα θέματα της εστίασης. Είναι η ημέρα που ξεκινά η πλατφόρμα για το κεφάλαιο επανεκκίνησης. Είναι πραγματικά μια μεγάλη ενίσχυση του κλάδου από την πλευρά της Πολιτείας και με προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού γι’ αυτό το μέτρο. Βεβαίως συζητήσαμε και τα υπόλοιπα μέτρα εν όψει και του ανοίγματος των υπολοίπων τμημάτων της εστίασης. Πιστεύω ότι ο υπουργός κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε πραγματικά να επανέλθουμε σε κανονικότητα το συντομότερο δυνατό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος