Κόσμος

Μαντλίν ΜακΚαν: «Το κορίτσι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία»

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν υποστηρίζουν πως έχουν οι γερμανικές αρχές, με τον – φυλακισμένο βιαστή– Κριστιάν Μπρίκνερ να παραμένει ο Νο1 ύποπτος. 

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ στην Πορτογαλία, όταν ήταν μόλις τριών ετών, κι έκτοτε αγνοείται.

Οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν πως έχουν πλέον στην κατοχή τους νέα στοιχεία για το τι συνέβη εκείνη την εποχή στην Πορτογαλία, καθώς διαθέτουν τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες ενοχοποιούν τον Κριστιάν Μπρίκνερ για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν στη διάθεσή τους οι γερμανικές αρχές μπορούν να αποκαλύψουν τις κινήσεις του Γερμανού άνδρα το 2007, την περίοδο εξαφάνισης της μικρής.

«Για αρκετό καιρό οι γερμανικές αρχές ανέφεραν πως έλειπαν βασικά κομμάτια από το παζλ. Οι νέες πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους, είναι αυτά τα κομμάτια που έλειπαν» ανέφερε στην εφημερίδα «Sun» o Γερμανός εισαγγελέας.

Με βάση, πάντως, νέα ηχητικά ντοκουμέντα, ο εισαγγελέας Κριστιάν Βόλτερς που ερευνά την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, θεωρεί ότι η Μαντλίν είναι νεκρή κι ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία. Επίσης, ότι ο άνθρωπος που την σκότωσε δεν είναι άλλος από τον υπ’ αριθμόν 1 ύποπτο, τον 44χρονο σήμερα Γερμανό Μπρίκνερ.

Ο Γερμανός εισαγγελέας διαφωνεί με τους ερευνητές που ισχυρίζονται ότι ο Μπρίκνερ μετέφερε τη Μαντλίν από την Πορτογαλία στη Γερμανία. Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί.

Click4more: Μικρή Μαντλίν: Νέα στοιχεία για τον βασικό ύποπτο Christian Brueckner

Ο Βόλτερς θεωρεί ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε λίγες ώρες μετά την απαγωγή του, στην Πορτογαλία. Τόνισε επίσης πως υπάρχουν αποδείξεις πως η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα.

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι ο άνδρας που έχει αναγνωριστεί ως ο βασικός ύποπτος είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα και δεν ψάχνουμε κάποιον άλλο», υποστηρίζει ο Γερμανός εισαγγελέας.

Οι ερευνητές της υπόθεσης ευελπιστούν να απαγγείλουν κατηγορίες στον Γερμανό Μπρίκνερ έως το τέλος του καλοκαιριού. Για το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, ο Γερμανός Μπρίκνερ ζούσε στην περιοχή της Αλγκάρβε στην Πορτογαλία. Κατά το διάστημα αυτό άλλαζε συχνά επαγγέλματα, ενώ είναι γνωστό πως προέβαινε συχνά σε διαρρήξεις σπιτιών και τουριστικών καταλυμάτων.

Οι Γερμανοί κατήγοροι αποκάλυψαν πως ο Μπρίκνερ φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε το παιδί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αμάλ Αλαμουντίν κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ λόγω συνεργασίας της με το ΔΠΔ
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ παρείχε νομικές υπηρεσίες στο δικαστήριο για υπόθεση εγκλημάτων πολέμου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ
Η Αμάλ Αλαμουντίν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ
Δίκη Έριν Πάτερσον: Το θανατηφόρο γεύμα με τοξικά μανιτάρια στην Αυστραλία – «Τραγικό ατύχημα» λέει η οικοδέσποινα του θανάτου
Κατηγορείται ότι δηλητηρίασε και σκότωσε 3 ανθρώπους, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει ακόμη έναν - Έκατσε στο τραπέζι τους αλλά έφαγε με διαφορετικού χρώματος πιάτο
Έριν Πάτερσον
Η ανατομία του Κονκλαβίου που θα εκλέξει τον νέο Πάπα: Καρδινάλιοι, ηλικίες, τάγματα και γεωγραφική κατανομή
53 από την Ευρώπη, 37 από την Αμερική, 23 από Ασία, 18 από Αφρική και 4 από Ωκεανία - Στα χρόνια του Πάπα Φραγκίσκου το Κολλέγιο των Καρδιναλίων έγινε λιγότερο ευρωκεντρικό
Η ανατομία του Κονκλαβίου που θα εκλέξει τον νέο Πάπα: Καρδινάλιοι, ηλικίες, τάγματα και γεωγραφική κατανομή
Μπενεντέτο Τσεράουλο: Πέθανε ο δολοφόνος του σχεδιαστή μόδας Μαουρίτσιο Γκούτσι – Αυτοπυροβολήθηκε μετά από καβγά με τον γιο του
Ο Μπενεντέτο Τσεράουλο, που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πίζα μετά τους πυροβολισμούς
Άνδρες της Σήμανσης στην κατοικία του δολοφόνου του Γκούτσι στην Πίζα
Συνελήφθη 16χρονος ύποπτος για τον θάνατο τριών ανθρώπων από πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας
Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνδέεται με τον πόλεμο των συμμοριών που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία
Συνελήφθη ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας