Κόσμος

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλλε πρόστιμο στην Google και στο Facebook

Ρωσικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επέβαλλε στην αμερικανική εταιρεία Google τρία ξεχωριστά πρόστιμα συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων ρουβλίων (66.672 ευρώ) επειδή δεν απομάκρυνε περιεχόμενο από την πλατφόρμα της, το οποίο η Μόσχα θεωρεί απαγορευμένο.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται εν μέσω μιας ευρύτερης διαμάχης που υπάρχει μεταξύ της Μόσχας και της Google. Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, προειδοποίησε σήμερα ότι η Μόσχα θα μπορούσε τελικά να επιβραδύνει την πλατφόρμα της εταιρείας στην χώρα, εάν δεν καταφέρει να διαγράψει το απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Ρωσία έχει ήδη επιβάλει μια τιμωριτικού χαρακτήρα επιβράδυνση στην πλατφόρμα του αμερικανικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter επειδή δεν είχε διαγράψει απαγορευμένο περιεχόμενο, ως μέρος της προσπάθειας που κάνει η Μόσχα να ελέγξει τους γίγαντες της Δυτικής τεχνολογίας και να ενισχύσει αυτό που αποκαλεί «κυριαρχία» στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία Google κρίθηκε ένοχη για διοικητικές παραβάσεις, όπως απεφάνθη το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας, επιβάλλοντας πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ρουβλίων για κάθε παράβαση. Η Google Russia δεν ανταποκρίθηκε αμέσως, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.

Οι κατηγορίες αφορούν αναρτήσεις, οι οποίες όπως ισχυρίζεται η Ρωσία ενθάρρυναν ανηλίκους να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες από τις αρχές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, όταν άνθρωποι σε όλη την επικράτεια της Ρωσία βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την σύλληψη του.

Σήμερα επίσης, το δικαστήριο επέβαλλε στο Facebook, πρόστιμο 26 εκατ. ρουβλίων ρούβλια, (289.301 ευρώ), επειδή δεν διέγραψε περιεχόμενο το οποίο η Μόσχα θεωρεί απαγορευμένο.

Το Απρίλιο ρωσικό δικαστήριο είχε επιβάλλει τρία ξεχωριστά πρόστιμα στο Twitter ύψους 8,9 εκατομμυρίων ρουβλίων (99.030 ευρώ) επειδή δεν διέγραψε απαγορευμένο περιεχόμενο, ενώ για παρόμοιους λόγους είχε επιβληθεί πρόστιμο και στην εταιρεία TikTok.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 9
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 17
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης