Κόσμος

Κορονοϊός: «Πράσινο» από το Βέλγιο για εμβολιασμό εφήβων, 16-17 ετών με Pfizer

Οι  νέοι 16-17 ετών θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στο Βέλγιο με το εμβόλιο της Pfizer/Biontech μετά το πράσινο φως που «άναψε» η διυπουργική διάσκεψη υγείας της χώρας.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ οι υπόλοιποι ηλικίας 16-17 ετών θα εμβολιαστούν μετά τους άνω των 18 ετών. Ανάλογα με το ρυθμό ενσωμάτωσης των νέων στην εκστρατεία εμβολιασμού και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, εκτιμάται ότι οι 16-17 ετών θα προσκληθούν να εμβολιαστούν περί τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης εμβολιασμού του Βελγίου.

Εξάλλου οι Υπουργοί Υγείας του Βελγίου ζήτησαν από την Ομάδα Δράσης εμβολιασμού να εξετάσει την περίπτωση τα άτομα κάτω των 41 ετών να μπορούν να λαμβάνουν, σε εθελοντική βάση, τα εμβόλια της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson. Σκοπός είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο Βέλγιο τα δύο αυτά εμβόλια χορηγούνται μόνο σε άτομα άνω των 41 ετών, λόγω εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών παρενεργειών (θρομβώσεις).

Τέλος, ενόψει της επαπειλούμενης εμφάνισης της ινδικής μετάλλαξης, η Ομάδα Δράσης εμβολιασμού του Βελγίου εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca από τις 12 στις 8 εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται να μπουν στο «παιχνίδι» στο πλευρό του Ιράν που απειλεί με αντίποινα την Ευρώπη
Οι ΗΠΑ έχουν χτυπήσει μέχρι τώρα περισσότερους από 3.000 στόχους από την έναρξη των επιχειρήσεών τους στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή
Βηρυτός 18
Το Ισραήλ βομβάρδισε κέντρο διοίκησης της αεροπορικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα συγκεκριμένα κέντρα χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό επιθέσεων
Βομβαρδισμός Ισραήλ