Πολιτική

Novartis: Υπόμνημα Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη και Λοβέρδου για «Κελέση» και «Σαράφη»

Έξι πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, ζητούν με υπόμνημα τους στο Δικαστικό Συμβουλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης”, επωνύμως, ώστε όπως τονίζουν να χυθεί άπλετο φώς και να λάμψει πλήρως η αλήθεια.

Τα έξι πολιτικά πρόσωπα κατέθεσαν κοινό υπόμνημα προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Οι μηνυτές ζητούν οι ψευδομάρτυρες  να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στην διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. Γιατί μόνο έτσι θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Δείτε εδώ το υπόμνημα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης