Κόσμος

Σομαλία: Δώδεκα νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε στρατιωτική βάση

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ που έγινε σε στρατιωτική βάση και εναντίον κατοικιών αμάχων στην κεντρική Σομαλία, όπως έγινε γνωστό από παραστρατιωτικές και τοπικές πηγές.

Σύμφωνα με πολλές πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι Σεμπάμπ στοχοτέθησαν μια βάση όπου στεγάζονται κυβερνητικά στρατεύματα, στην Πολιτεία Γκαλμουντούγκ. Στη συνέχεια έβαλαν στο στόχαστρο τη γειτονική κοινότητα Ουισίλ, που απέχει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.

«Είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε τον ακριβή απολογισμό αλλά απ’ όσο ξέρουμε, δώδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι έξι στρατιώτες, σκοτώθηκαν στο Ουισίλ» ανέφερε τηλεφωνικά ο Αμπντιραχμάν Αντάν, ο διοικητής μιας παραστρατιωτικής μονάδας της Πολιτείας Γκαλμουντούγκ. Πρόσθεσε ότι οι δράστες «απωθήθηκαν» και ότι «πολλοί» από αυτούς σκοτώθηκαν, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό.

Ο Μοχάμεντ Μίρε, ένας άλλος τοπικός διοικητής, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε με την έκρηξη ενός παγιδευμένου οχήματος. «Μετά την έκρηξη του αυτοκινήτου, άρχισαν να πυροβολούν αλλά οι δυνάμεις ασφαλείς ήταν πλήρως προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τα κόλπα τους και ανάγκασαν τους τρομοκράτες να υποχωρήσουν, χωρίς οι ίδιες να υποστούν απώλειες. Ελέγχουμε πλήρως την κατάσταση και καταδιώκουμε όσους απέμειναν», υποστήριξε.

Οι Σεμπάμπ ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, λένε ότι σκότωσαν 34 στρατιώτες στη βάση. «Έγινε μια τρομακτική έκρηξη που έπληξε την πόλη και μετά ξεκίνησε η ανταλλαγή πυρών, νωρίς το πρωί. Οιμάχες συνεχίστηκαν για πάνω από μία ώρα, μέχρι που οι μαχητές Σεμπάμπ αποχώρησαν» ανέφερε ένας κάτοικος, ο Άχμεντ Αγιάνλε.

Ένας άλλος κάτοικος, ο Μπασίρ Άχμεντ, είπε ότι είδε τρεις νεκρούς στρατιώτες και άλλους 10 τραυματισμένους.

Στο μεταξύ, η ημιαυτόνομη περιφέρεια Πούτλαντ, βορειότερα, ανακοίνωσε ότι εκτελέστηκαν σήμερα 21 μέλη των Σεμπάμπ, μετά την καταδίκη τους από τοπικό στρατοδικείο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που εκτελούνται μέσα σε μία ημέρα στη Σομαλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
5