Κόσμος

Αυστρία: Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να «ανταμείψει» όσους εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού

Κανένα είδος «ανταμοιβής», με τη μορφή κουπονιών ή παρόμοιων καρτών προπληρωμής, δεν σχεδιάζει η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πρασίνων για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν εμβολιασμό, όπως είχε προταθεί νωρίτερα σήμερα από τον Αυστριακό Σύνδεσμο Εμπορίου για τη διάθεση ενός κουπονιού αξίας 50 ευρώ.

Μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίστηκε το μεσημέρι επιφυλακτικός ως προς το εάν θα ήταν σωστό να υπάρξει κάποια ανταμοιβή για εκείνους που εμβολιάζονται, ενώ, από την πλευρά του, ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν σημείωσε ότι “το καλύτερο κίνητρο είναι η ενημέρωση”.

Όπως τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, οι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν ούτως ή άλλως μεγάλο αριθμό χαμηλού κόστους ή και δωρεάν προσφορών, από τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ έως τους εμβολιασμούς, για τους οποίους δεν καταβάλλεται κανένα ποσό.

Επιπλέον υποστηρίζονται τοπικές δημιουργικές ιδέες για το πώς θα παρακινηθούν οι πολίτες, όπως πρόσφατα σε μια περιοχή του ομόσπονδου κρατιδίου της ‘Ανω Αυστρίας με τον εμβολιασμό όσων επισκέπτονται ένα κατάστημα εστίασης.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι η επικείμενη περαιτέρω χαλάρωση είναι δικαιολογημένη και πως “την 1η Ιουλίου μπορούμε τελικά να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω βήματα ανοίγματος με καθαρή συνείδηση”.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι οι ανησυχίες του πληθυσμού λόγω της πιο μεταδοτικής παραλλαγής “Δέλτα” θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και αυτό που καθορίζει η κυβέρνηση είναι μόνο ελάχιστες προδιαγραφές και τα επί μέρους εννέα ομόσπονδα κρατίδια μπορούν πάντα, από την πλευρά τους, να επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα.

Όποιος μπορεί να αποδείξει τουλάχιστον έναν εμβολιασμό “ή ότι πρόκειται να εμβολιαστεί πρέπει να λάβει κουπόνι το οποίο να μπορεί να εξαργυρωθεί σε όλες τις εταιρείες και επιχειρήσεις στην Αυστρία”, ήταν η πρόταση που είχε διατυπώσει νωρίτερα σήμερα ο Σύνδεσμος Εμπορίου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οπλοστάσιο βρέθηκε στο δωμάτιο του 24χρονου που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ με τους 2 νεκρούς
Αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη - Πώς ο ύποπτος προκάλεσε το αιματοκύλισμα στο γνωστό πανεπιστήμιο - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας τραυματίας
Marc Vasconcellos
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
10
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί