Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Επιτυχίες των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Επιτυχίες των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Το Γραφείο Πληροφόρησης Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, όπως κάθε χρόνο, μελετά αναλυτικά τις επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Από τις μελέτες αυτές προκύπτουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών.

Το Γραφείο Σπουδών βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες από την αρχή αυτής της διαδικασίας μέχρι την τελική κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και για τα Ι.Ε.Κ. Παράλληλα, στη διάρκεια του σχολικού έτους, διερευνά τις δυνατότητες σπουδών στο εξωτερικό και αναλαμβάνει την κατάθεση και υποστήριξη των σχετικών αιτήσεων. Ήδη, αρκετοί μαθητές του Γενικού Λυκείου έχουν γίνει δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια των Η.Π.Α., του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ολλανδίας κ.α.

Στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις οι επιδόσεις των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα κατά μέσο όρο ήταν υψηλότερες από τις πανελλήνιες επιδόσεις κατά 40,5%. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι αυτή η σημαντική διαφορά, όπως και η διεύρυνσή της σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προέκυψε στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσαν να υπερβούν τις δυσκολίες, συμμετέχοντας συστηματικά σε ένα ευέλικτο πρόγραμμα διά ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας και διαγωνισμάτων προσομοίωσης.

Ενταγμένοι σε ένα πλαίσιο διαρκούς και υψηλής ποιότητας διδασκαλίας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και κατάλληλα πλαισιωμένοι από το οικογενειακό τους περιβάλλον, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σημειώνοντας επιδόσεις που, όπως προαναφέρθηκε, υπερβαίνουν σημαντικά τον πανελλαδικό μέσο όρο. Για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους μαθητές και στις οικογένειές τους για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και την ψυχική ανθεκτικότητα που επέδειξαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις