Κόσμος

Ταϊλάνδη: Με κοντέινερ μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων κορονοϊού

Το νεκροτομείο ενός νοσοκομείου στην Ταϊλάνδη, που έχει κατακλυστεί από σορούς θυμάτων του κορονοϊού, άρχισε να μεταφέρει τους νεκρούς σε κοντέινερ-ψυγεία, καταφεύγοντας σε ένα μέτρο που τελευταία φορά είχε λάβει στο καταστροφικό τσουνάμι του 2004, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, στα 18.912 και ρεκόρ θανάτων, στους 178, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 597.287 και των θανάτων σε 4.857.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Thammasat, κοντά στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, το νεκροτομείο, που μπορεί να υποδεχθεί έως 10 σορούς, διενεργεί συνήθως έως και επτά νεκροψίες-νεκροτομές την ημέρα. Όμως, λόγω του τελευταίου κύματος της πανδημίας Covid-19, τώρα πρέπει να διαχειρίζεται περισσότερα από 10 πτώματα την ημέρα.

«Δεν υπάρχει επαρκής χώρος, επομένως αγοράσαμε δύο κοντέινερ για να μεταφέρουμε εκεί τις σορούς», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Παρουχάτ Τορ-ουντόμ, διευθυντής του νοσοκομείου.

«Την εποχή του τσουνάμι, χρησιμοποιούσαμε κοντέινερ για να τοποθετήσουμε εκεί τις σορούς στις οποίες έπρεπε να γίνει νεκροψία προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Όμως, δεν είχε χρειαστεί να το κάνουμε ξανά αυτό έως σήμερα», σημείωσε.

«Αυτό που μας στεναχωρεί πολύ είναι ότι δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε ανθρώπους, που πέθαναν λόγω έλλειψης πρόσβασης σε ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε.

Στα νοσοκομεία της Μπανγκόκ και των γύρω επαρχιών οι ελεύθερες κλίνες έχουν σχεδόν εξαντληθεί λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
24