Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Θα δοθεί το όνομά του στην οδό Ιλισίων στην Κηφισιά

Η οδός Ιλισίων στην Κηφισιά, δηλαδή ο κεντρικός δρόμος που αποτελεί δυτική είσοδο στην πόλη και μάλιστα «πέφτει» πάνω στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου θα μετονομαστεί σε οδό Μίκη Θεοδωράκη.

Αυτή την εισήγηση έκανε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου και της Περιφέρειας, τονίζοντας πως «ακούγοντας τις τοποθετήσεις των συναδέλφων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένιωσα ότι οφείλουμε κάτι μεγαλύτερο, κάτι περισσότερο για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές προς εκείνον, που προσέφερε ανεκτίμητα στον Πολιτισμό και στην αυτογνωσία μας».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης της Κηφισιάς και την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον Δήμο βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο μουσουργό, με τη συμβολή του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Καζαντζάκης: Ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως – Εξήντα οκτώ χρόνια από τον θάνατο του «γιου του Ψηλορείτη»
«Στις κουβέντες μας "ο προδότης των ελληνικών θεσμών" λαχταρούσε αδιάκοπα για την Ελλάδα, "ο άθεος" αγωνιούσε να βρη και να σώση τον Θεό του, "ο ανήθικος" φλεγόταν από Αρετή, "ο πουλημένος κουκουές" ήταν φλογερός εραστής της Ελευθερίας»
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 50χρονου στην Καλλιθέα που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε αστυνομικό
«Ο 50χρόνος ήταν σε αμόκ. Είχε χαρακώσει με το μαχαίρι του αυτοκίνητα. Ακούσαμε τους δύο πυροβολισμός και την αστυνομία να τον κυνηγά στα στενά», αποκάλυψε αυτόπτης μάρτυρας
Περιπολικό