Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για την πολύνεκρη φωτιά σε νοσοκομείο

Στη Βόρεια Μακεδονία, τρία 24ωρα μετά τη φωτιά στο νοσοκομείο του Τέτοβο με 14 νεκρούς, υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Υγείας. O Βένκο Φίλιπτσε έκανε λόγο για απόφαση λόγω ευθιξίας.

Η παραίτηση Φίλιπτσε στη Βόρεια Μακεδονία υποβλήθηκε στον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο της τραγωδίας σε μονάδα Covid19 του νοσοκομείου στην πόλη Τέτοβο, στις φλόγες της οποίας βρήκαν τον θάνατο 14 άνθρωποι.

«Ως γιατρός και υπουργός διαθέτω ακεραιότητα και για λόγους ηθικής τάξης υπέβαλα γραπτώς την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε ο Βένκο Φίλιπτσε.

Βόρεια Μακεδονία: Μπαράζ παραιτήσεων για την τραγωδία

Ο 44χρονος νευροχειρουργός είχε αναλάβει υπουργός Υγείας τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ τον περασμένο Μάιο εξελέγη και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) του οποίου ηγείται ο Ζάεφ.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η παραίτηση του Βένκο Φίλιπτσε γίνεται αποδεκτή ή όχι.

Προηγουμένως παραιτήθηκαν ο υφυπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας και ο διοικητής του νοσοκομείου του Τέτοβο, οι οποίοι προέρχονται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

Από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (08.09.2021) σε λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορονοϊό, στο νοσοκομείο στην πόλη Τέτοβο έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι. Οι 12 από αυτούς ήταν ασθενείς και δύο ήταν επισκέπτες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ