Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: Η οικονομία θα ανακάμψει ισχυρά το 2021

«Με βάση τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις που έχουμε φαίνεται ότι η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από την Αλεξανδρούπολη στην οποία βρέθηκε.

«Προσδοκούμε και εργαζόμαστε κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κοινωνία έτσι ώστε να ανακάμψουμε ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα γρηγορότερα, για να έχουμε τα περιθώρια να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, το διευθύνοντα σύμβουλο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και Κώστα Χατζημιχαήλ αντίστοιχα, καθώς και με παραγωγικούς φορείς του Νομού Έβρου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι κυβέρνηση αλλά και υπουργείο Οικονομικών έδειξαν «γρήγορα αντανακλαστικά» και κάλυψαν στο μέτρο του δυνατού και όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, έκτακτες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν, όπως ο κορονοϊός, η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές.

«Προτεραιότητά μας ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης»

Επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών δεν ανέκοψε την πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και στην περιοχή του Έβρου «τουλάχιστον σε ότι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξης γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, που είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, από τις προτεραιότητες που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η κυβέρνηση ν’ αξιοποιήσει επ’ ωφελεία της ανάπτυξης της περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «ταυτόχρονα υπάρχουν μία σειρά από προτεραιότητες, κυρίως στη δημοσιονομική πολιτική, για να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει τάχιστα και βιώσιμα».

Σημειώνεται πως οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών έγιναν παρουσία και των τριών βουλευτών της Ν.Δ. στον Έβρο, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Τάσο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing
Μητσοτάκης στον CEO της UniCredit: Καλωσορίζουμε την επένδυση στην Alpha Bank – Θα συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφασή σας να αυξήσετε σημαντικά το μερίδιό σας στην Alpha Bank, πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4