Κόσμος

Ισπανία – κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας όλης της χώρας αποφάσισε να χορηγήσει η Ισπανία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 

Η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του υπουργείου αποφάσισε να χορηγηθεί «μια επιπλέον δόση στους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας, δεδομένης της ευπάθειάς τους, του προφίλ τους πολυπαθολογίας και του γεγονότος ότι ζουν σε κλειστά περιβάλλοντα», σημειώνει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

Τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων της Ισπανίας επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία, ιδίως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος την άνοιξη του 2020.

Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί επίσης σε άλλες ομάδες πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο, όπως οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς ή οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες, οι οποίες αποδυναμώνουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού, συμπλήρωσε το υπουργείο, το οποίο είχε ήδη αποφασίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου μια τρίτη δόση σε ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει την Τετάρτη για το σκάνδαλο κακοποιήσεων στο καθολικό σχολείο Bétharram που τον «στοιχειώνει»
Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν πόσα γνώριζε ο Μπαϊρού για τις φρικτές καταγγελίες στο σχολείο Notre-Dame de Bétharram και γιατί δεν έκανε τίποτα - Θύμα κακοποίησης και η κόρη του
Ο Φρανσουά Μπαϊρού