Κόσμος

Ελίζα Κονοφάγου: Ελληνίδα καθηγήτρια εξελέγη μέλος στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ εξέλεξε ως νέο μέλος της μία διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα της διασποράς, την Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ακαδημίας των ΗΠΑ, η Ελληνίδα καθηγήτρια εξελέγη για τις καινοτομίες της στο πεδίο των θεραπευτικών υπερήχων και γενικότερα των τεχνολογιών ιατρικής απεικόνισης και των σχετικών κλινικών εφαρμογών τους στις καρδιαγγειακές και νευροεκφυλιστικές παθήσεις, τον καρκίνο κ.ά.

Ποια είναι η Ελίζα Κονοφάγου

Η δρ Κονοφάγου σπούδασε Χημεία και Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 6, έκανε μεταπτυχιακά στο Κολλέγιο Imperial του Λονδίνου και πήρε το διδακτορικό της στη Βιοϊατρική Μηχανική το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον στο Τέξας.

Η κ. Κονοφάγου είναι ανάμεσα στα 90 νέα τακτικά μέλη που εξέλεξε φέτος η Ακαδημία. Η εκλογή στην Ακαδημία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο πεδίο της Ιατρικής. Τα νέα μέλη εκλέγονται από τα παλαιότερα με βασικό κριτήριο τη συνεισφορά τους στην πρόοδο των βιοϊατρικών επιστημών. Τα μέλη της Ακαδημίας ξεπερνούν πλέον τα 2.200 στις ΗΠΑ.

Η Ελίζα Κονοφάγου, στο παρελθόν, έχει αρκετές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά του Ιράν
Σκέφτονται μια σκληρότερη στάση μετά από τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν διαταράξει τις οικονομίες τους και τον κίνδυνο η Τεχεράνη να έχει την μακροπρόθεσμη επιρροή στα Στενά του Ορμούζ
Καπνοί από επίθεση στη Σαουδική Αραβία
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ταράζει περισσότερο τα νερά στον πόλεμο κατά του Ιράν – Οι ασταμάτητες αντιφάσεις του
Τελειώνει ή δεν τελειώνει ο πόλεμος; Τι γίνεται με τα Στενά του Ορμούζ; Καταστράφηκαν οι δυνάμεις του Ιράν από τους βομβαρδισμούς; Οι εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου που έπεσαν «έξω»
Ντόναλντ Τραμπ
Ιράν: Χτυπήθηκαν ενεργειακές του εγκαταστάσεις, αντίποινα με πυραυλικές επιθέσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον του Ισραήλ με τις ισραηλινές αντιαεροπορικές δυνάμεις να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις
Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη