Κόσμος

Ο Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν – Στο περίμενε και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο 10ημερο ταξίδι του στις ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Εκτός από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και με τη Δημοκρατική Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κάτι που δεν αναμενόταν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρώτα θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα και κατόπιν στη Νέα Υόρκη. Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, οι εξαιρετικά σημαντικής σημασίας συναντήσεις του κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ αποτελούν μήνυμα έμπρακτης υποστήριξης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οι συναντήσεις αυτές του Βαρθολομαίου επισημαίνουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν που περιμένει ακόμη να οριστικοποιηθεί το πολυπόθητο ραντεβού με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ερντογάν έχει αναγγείλει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο των G20 στις 21 – 22 Νοεμβρίου αλλά ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία