Κόσμος

Ο Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν – Στο περίμενε και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο 10ημερο ταξίδι του στις ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Εκτός από τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και με τη Δημοκρατική Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κάτι που δεν αναμενόταν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρώτα θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα και κατόπιν στη Νέα Υόρκη. Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, οι εξαιρετικά σημαντικής σημασίας συναντήσεις του κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ αποτελούν μήνυμα έμπρακτης υποστήριξης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οι συναντήσεις αυτές του Βαρθολομαίου επισημαίνουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν που περιμένει ακόμη να οριστικοποιηθεί το πολυπόθητο ραντεβού με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ερντογάν έχει αναγγείλει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο των G20 στις 21 – 22 Νοεμβρίου αλλά ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Πολωνία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με Γερμανία και Λιθουανία από τις 7 Ιουλίου – «Στόχος να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές» λέει ο Τουσκ
Η απόφαση της Βαρσοβίας ακολουθεί την πρόσφατη ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία επιβλήθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο η νέα γερμανική κυβέρνηση υπό τον Φρίντριχ Μερτς
Γερμανοί αστυνομικοί στα σύνορα με την Πολωνία