Κόσμος

Μουσταφά Ακιντζί κατά Ερντογάν: Παρασύρει την Τουρκία στην καταστροφή – Υποφέρουν οι Τουρκοκύπριοι

Σκληρή κριτική κατά του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκύπριων, Μουσταφά Ακιντζί. Ο Ακιντζί αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και σε όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα της Κύπρου. Σημείωσε πως το καθεστώς του ενός μόνο άνδρα παρασύρει την Τουρκία στην καταστροφή.

Ο Μουσταφά Ακιντζί με ανάρτησή του στο Facebook γράφει για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι και η «ΤΔΒΚ» – όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος – που βρίσκεται υπό την επιρροή της Τουρκίας, «δυστυχώς βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση».

Ο ίδιος προσθέτει πως τόσο ο Οσμάν Καβάλα, όσο και ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς, στερούνται της ελευθερίας τους ενώ πολλοί διανοούμενοι, αναγκάζονται να ζουν εκτός Τουρκία, κάτι που – όπως λέει – δεν μπορεί να εξηγηθεί από κανένα σύγχρονο νομικό κανόνα.

Σημειώνει ότι η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία για τους Αλί Μπιζντέν, Αχμέτ Αν και Αλί Κισμίρ είναι αποτέλεσμα της ίδιας άνομης πολιτικής: «Αυτή η αντιδημοκρατική πολιτική, που έφτασε στο σημείο να διώξει 10 ξένους Πρέσβεις από την Τουρκία, είναι καταδικασμένη να χτυπήσει στον τοίχο».

 

Αναφέρει πως: «Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από αυτούς που ζουν στην Τουρκία. Η οικονομική, πολιτική χρεοκοπία και διαφθορά επηρεάζουν βαθιά τους Τουρκοκύπριους».

Τόνισε πως «η διέξοδος είναι να ακολουθήσουμε μια πολιτική που σέβεται τις παγκόσμιες νομικές νόρμες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές, μια πολιτική που είναι ειρηνική με την διεθνή κοινότητα».

«Και στην Κύπρο πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής λύσης που είναι η μονή εφικτή λύση, σε συνεργασία με την διεθνή κοινότητα, αφήνοντας τα παιχνίδια με τον χρόνο με φόρμουλες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτός είναι ο τρόπος για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον στην Τουρκία και την Κύπρο», αναφέρει ο Ακιντζί, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Politico: Ο «ανυπόμονος» Ζελένσκι απέτυχε στη συνάντηση με τον Τραμπ – Οι μεγάλες προσδοκίες και όσα πραγματικά συνέβησαν στον Λευκό Οίκο
Ο Ζελένσκι ήλπιζε να εξασφαλίσει την προμήθεια αμερικανικών πυραύλων Tomahawk, ένα όπλο που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες του πολέμου στην Ουκρανία
U.S. President Donald Trump welcomes Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy at the White House in Washington, D.C., U.S., October 17, 2025. REUTERS
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν