Ελλάδα

ΟΠΕΚΑ: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό στις πυρκαγιές Ιουλίου/Αυγούστου 2021

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ύψους 6.000 ευρώ, σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό στις πυρκαγιές Ιουλίου/Αυγούστου 2021 ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, στο πλαίσιο των πολιτικών για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ο ΟΠΕΚΑ παρέχει οικονομικές ενισχύσεις σε πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Σε συνέχεια της από 13-8-2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 143) σχετικά με τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου/Αυγούστου 2021, με την ΚΥΑ υπ’ αριθμ. Γ.Π.Δ12/77252/13-10-2021 (ΦΕΚ Β’ 4739), εγκρίθηκε η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 6.000 ευρώ, σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε άτομα που, μετά τον τραυματισμό, νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών – συνεχόμενα ή διακοπτόμενα – ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Για τη χορήγηση της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης απαιτείται η υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης από τον ενδιαφερόμενο ή από τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ ή στις κατά τόπον αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στους δικαιούχους εφάπαξ με πίστωση στον δηλωθέντα λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που έπεται του μήνα, κατά τον οποίο εκδόθηκε η εγκριτική απόφαση για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
97
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός