Κόσμος

Κορονοϊός – Γερμανία: Για 5ο κύμα της πανδημίας προειδοποιούν οι ειδικοί – Σχεδόν 43.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ο κορονοϊός θα μας χτυπήσει και με πέμπτο κύμα αν δεν αυξηθούν γρήγορα τα ποσοστά εμβολιασμού και δεν περιοριστούν οι επαφές, προειδοποίησε χθες Σάββατο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» στη Γερμανία, Λόταρ Βίλερ.

Σύμφωνα με τα μοντέλα που εξετάζει το Ινστιτούτο, «αν δεν τηρηθούν με συνέπεια οι περιορισμοί και δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε και πέμπτο κύμα», δήλωσε ο κ. Βίλερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και χαρακτήρισε «πικρό» το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει περισσότεροι άνθρωποι «να κάνουν αυτό το εύκολο βήμα και να εμβολιαστούν».

Η περαιτέρω εξέλιξη του χειμώνα «εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό που συμβαίνει τώρα», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι πρέπει να ακυρωθούν μεγάλες εκδηλώσεις σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους.

Ο επικεφαλής του επιστημονικού Ινστιτούτου τάχθηκε ακόμη υπέρ της προληπτικής δράσης, ακόμη και στα κρατίδια στα οποία δεν σημειώνεται έξαρση της πανδημίας. «Εκεί έχουμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων. Όπου οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι, στην πραγματικότητα είναι πλέον πάρα πολύ αργά», τόνισε και διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός δεν επηρεάζει τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο γρήγορα όσο ο περιορισμός των επαφών.

Παρόλα αυτά, «το εμβόλιο είναι η διέξοδος από την πανδημία και προσφέρει πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας», συνέχισε, για να καταλήξει: «Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται πλήρως ότι δεν υπάρχει 100% προστασία και ότι η προστασία από τη μόλυνση δεν είναι τόσο υψηλή όσο η προστασία από τη σοβαρή νόσηση».

Τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανια ανέρχονται σε 42.727 με τα συνολικά από την αρχή της πανδημίας να φτάνουν τα 5.354.942, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 75 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 99.062 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Ρωσία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα στην Ουκρανία», λένε οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ολλανδίας και της Γερμανίας
Στοιχεία για ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία φαίνεται ότι έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών...
Ουκρανοί πολίτες βρίσκουν καταφύγιο στο μετρό του Κιέβο κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης με drones
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρώμη από τις εκρήξεις σε βενζινάδικο: 21 τραυματίες, ανάμεσά τους πυροσβέστες και αστυνομικοί – Δείτε βίντεο
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα - Η έκρηξη φαίνεται πως προκλήθηκε όταν φορτηγό προσέκρουσε σε αγωγό ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ανεφοδιασμός με υγραέριο
Ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη
11
Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν μετά την επικοινωνία τους: «Δεν σκέφτεται να σταματήσει και είναι πολύ κακό»
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συνομιλήσει και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Τι ανέφερε ο Αμερικανός για το «πάγωμα» στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ