Κόσμος

Ινδία: Καταστροφικές πλημμύρες στην Μπανγκαλόρ – Βυθίστηκε στο νερό η «πόλη της τεχνολογίας»

Καταστροφικές πλημμύρες χτύπησαν την πόλη Μπανγκαλόρ στην Ινδία, μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τον νότο της χώρας προκαλώντας δεκάδες θανάτους από τον Οκτώβριο.

Οι λίμνες της πρωτεύουσας της Καρνατάκα πλημμύρισαν έπειτα από τρεις ημέρες κατακλυσμιαίων βροχών, πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια.

Διασώστες επιβιβάστηκαν σε λαστιχένιες λέμβους προκειμένου να διασώσουν τους κατοίκους που κινδύνευαν, ενώ τα λεωφορεία και τα τρίκυκλα διέσχιζαν τα νερά που είχαν καλύψει τα πεζοδρόμια σε όλη την πόλη.

“Δεν μπορούμε να μπούμε στο σπίτι μας, το νερό λιμνάζει μπροστά στο σπίτι μας”, δήλωσε στο AFP η Ραθνάμα, κάτοικος της Μπανγκαλόρ. “Όλα τα τρόφιμά μας βρίσκονται μέσα και είμαστε αποκλεισμένοι έξω από το σπίτι από χθες βράδυ”, προσέθεσε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι απρόβλεπτες και ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες σε όλη τη Νότια Ασία οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, η οποία έχει επιδεινωθεί από την κατασκευή φραγμάτων, την αποψίλωση και την υπερβολική ανάπτυξη.

Residents are evacuated to safer places in a tractor trolley after heavy rains caused flooding in a residential area in Bengaluru, India, November 22, 2021. REUTERS

Τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη νότια Ινδία, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Τον περασμένο μήνα, άλλοι 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη παραλιακό κρατίδιο Κεράλα, αναγκάζοντας τις αρχές να ακυρώσουν το ετήσιο προσκύνημα στη Σαμπαριμάλα, έναν από τους πιο ιερούς τόπους του ινδουισμού.

Κατακλυσμιαίες βροχές έπληξαν επίσης την πόλη Τσενάι, πρώην Μαντράς, στις αρχές Νοεμβρίου, πλημμυρίζοντας τις περισσότερες μεγάλες αρτηρίες και ξεριζώνοντας δέντρα.

A boy standing in a water-logged parking area waits to be evacuated to a safer place after heavy rains caused flooding in a residential area in Bengaluru, India, November 22, 2021. REUTERS

Members of Fire and Rescue Services evacuate people to safer places after heavy rains caused flooding in a residential area in Bengaluru, India, November 22, 2021. REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο επεισόδιο του Τραμπ με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής στον Λευκό Οίκο: Η «γενοκτονία λευκών» και η ατάκα «λυπάμαι που δεν έχω αεροπλάνο να σου χαρίσω»
Ο Σίριλ Ραμαφόσα είναι «πραγματικά αξιοσέβαστος σε ορισμένους κύκλους» αλλά «λιγότερο αξιοσέβαστος σε άλλους» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ
O πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ