Κόσμος

Κορονοϊός – Βουλγαρία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Μάρτιο

Την παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (24.11.2021) η κυβέρνηση στη Βουλγαρία, η οποία θα διαρκέσει για άλλους 4 μήνες, έως και την 31η Μαρτίου 2022.

Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που αρχικά είχε κηρυχθεί τη 14η Μαΐου 2020, σκοπό έχει «να περιοριστεί η διασπορά» του ιού, εξήγησε σε ανακοίνωση Τύπου η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, η οποία καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσο θα ισχύει το μέτρο, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί που επιβάλλονται σε όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα για να αποτραπεί η εισαγωγή νέων παραλλαγμένων στελεχών.

Η έξαρση της πανδημίας συνεχίζεται σε όλη τη Βουλγαρία. Στο 93% της επικράτειας, ο δείκτης επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών ξεπερνά τα 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, μόλις το 29,3% των 6,9 εκατ. πολιτών της Βουλγαρίας έχει εμβολιαστεί πλήρως· πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ.

Χθες ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βουλγαρία έφθασε τους 27.658 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 679.983 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (151/3.233 τις προηγούμενες 24 ώρες).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα Επστάιν – Ανάμεσά τους οι Κιμ Καρντάσιαν, Κερτ Κομπέιν και Ρόμπερτ ντε Νίρο
Η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει απαραίτητα κάποια εμπλοκή στην υπόθεση καθώς θα μπορούσαν να είναι ακόμη και αναφορές σε δημοσιεύματα στους φακέλους της έρευνας
Τζέφρι Επστάιν
CBS: Ο Τραμπ έδωσε το «πράσινο φως» στο Ισραήλ για χτύπημα στο Ιράν, αν αποτύχουν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά
Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οποιαδήποτε συμφωνία με το Ιράν θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και στο βαλλιστικό οπλοστάσιο
Τραμπ και Νετανιάχου