Κόσμος

Συντριβή ελικοπτέρου στην Ινδία: Νεκρός ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (8/12) κοντά στην πόλη Κουνούρ, στο νότιο τμήμα της χώρας. 

Εκτός από τον 63χρονο στρατηγό, κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου έχασαν την ζωή τους ακόμα 12 άτομα. Ανάμεσα στα θύματα, η σύζυγος του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου Mi-17V5. 

Ο Μπιπίν Ραουάτ είχε διοριστεί ως ο πρώτος αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Ινδίας (CDS) από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στα τέλη του 2019.

BipinRawat INDIA Reuters

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας, που αναρτήθηκε στα social media, έχει διαταχθεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κουνούρ δήλωσε πως κάποιοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ γύρω στα 20 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται επιτόπου για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3