Κόσμος

ΗΠΑ: «Λουκέτο» στη Γερουσία λόγω κορονοϊού – Προσβλήθηκαν η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Κόρι Μπούκερ

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν δύο γερουσιαστές στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι λειτουργίες του σώματος ως και την 3η Ιανουαρίου. Πρόκειται για την γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν και τον γερουσιαστή Κόρι Μπούκερ, οι οποίοι ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι διαγνώσθηκαν θετικοί στην COVID-19 μετά από τεστ και ότι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. 

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, 72 ετών, γερουσιαστή της Μασαχουσέτης που είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι η υποψήφια της παράταξης για την προεδρία το 2020, διευκρίνισε μέσω Twitter πως είναι πλήρως εμβολιασμένη κατά του κορονοϊού και έχει λάβει αναμνηστική δόση, ενώ υποβάλλεται συχνά σε τεστ.

Μολαταύτα, «Αν και είχα αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σήμερα (σ.σ. χθες Κυριακή) έκανα νέα εξέταση που είχε θετικό αποτέλεσμα», σημείωσε στην ανάρτησή της.

Ο Κόρι Μπούκερ, 52 ετών, επίσης Δημοκρατικός που εκπροσωπεί το Νιου Τζέρζι, ανέφερε χθες πως έλαβε θετικό αποτέλεσμα στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε «αφού άρχισα να αισθάνομαι συμπτώματα το Σάββατο».

Διαβεβαίωσε πως επίσης έλαβε πρόσφατα την αναμνηστική δόση του εμβολίου του κατά της COVID-19 και ότι βιώνει «ήπια» συμπτώματα. Αν δεν είχε εμβολιαστεί, συμπλήρωσε, «είμαι σίγουρος (…) πως θα ήμουν πολύ χειρότερα».

Τα κρούσματα στον λόφο του Καπιτωλίου καταγράφονται ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με πάνω από 127.000 κρούσματα να επιβεβαιώνονται κατά μέσον όρο σε ημερήσια βάση (+17% σε 14 ημέρες) και τους θανάτους να βρίσκονται ελάχιστα κάτω από τους 1.300 ανά 24ωρο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, με 806.439 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 51 εκατ. εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
9
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν