Κόσμος

Ρωσία: «Όσοι έκαναν αναμνηστική δόση με το εμβόλιο Sputnik εμφανίζουν αντισώματα στην μετάλλαξη Όμικρον»

Εμπειρογνώμονες του ρωσικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι διαπίστωσαν ότι όλα τα δείγματα εξετάσεων που έγιναν σε επανεμβολιασθέντες με το εμβόλιο Sputnik διαθέτουν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο Twitter το ρωσικό εμβόλιο, η οποία επικαλείται σχετική έρευνα του ινστιτούτου Γκαμαλέι που ως γνωστόν ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο.

«Διαπιστώσαμε ότι όλοι οι επανεμβολιασθέντες είχαν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του στελέχους Όμικρον του κορονοϊού. Επιπλέον, το επίπεδο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της Όμικρον στους ορούς των επανεμβολιασθέντων ήταν ελαφρώς υψηλότερο από το επίπεδο των αντισωμάτων έναντι του αρχικού στελέχους του κορονοϊού (B.1.1.1.) στους ορούς των εμβολιασθέντων», αναφέρει η έρευνα.

Το κέντρο Γκαμαλέι έχει ήδη ανακοινώσει ότι το εμβόλιο Sputnik V προκαλεί μια διαρκή εξουδετερωτική απόκριση αντισωμάτων έναντι του στελέχους Όμικρον και προστατεύει από τις σοβαρές επιπτώσεις της νόσου και τη νοσηλεία. Η αναμενόμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V, με την αναμνηστική δόση Sputnik Light κατά του νέου στελέχους θα μπορούσε να ξεπεράσει το 80%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία