Κόσμος

Ουγγαρία – Μετάλλαξη Όμικρον: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και ανοιχτά σχολεία

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφει και η Ουγγαρία εξαιτίας της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον καθώς από τα 3.000 που ανακοίνωνε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα ανακοίνωσε 5.270 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Η Όμικρον ευθύνεται για πάνω από το 11% των νέων κρουσμάτων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό είναι 3.090, από 3.854 που ήταν μια εβδομάδα πριν.

Στην Ουγγαρία, μια χώρα με περίπου δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της COVID 39.599 άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας.

Η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκλογές τον Απρίλιο και αντιτίθεται στα λοκντάουν από φόβο μην πληγεί η οικονομία, έχει εντατικοποιήσει την εμβολιαστική εκστρατεία από τον Νοέμβριο.

Πλέον χορηγεί σε όλους εμβόλια χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού και αναμνηστική δόση σε παιδιά ηλικίας 12 με 17 ετών.

Τα σχολεία άνοιξαν και πάλι αυτή την εβδομάδα. Τα σημερινά δεδομένα έδειξαν ότι 5,99 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ 3,19 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση.

Η Ουγγαρία έχει καταστήσει υποχρεωτική την αναμνηστική δόση για τους υγειονομικούς εργαζόμενους και τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για όλους τους δασκάλους και καθηγητές.

Από τα τέλη Νοεμβρίου οι προστατευτικές μάσκες είναι υποχρεωτικές για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1