Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Εντατικοποιούνται οι δωρεάν έλεγχοι με rapid test σε δήμους και δομές

Η πραγματοποίηση δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού (rapid tests) σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων, από τα μικτά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης διενεργήθηκαν στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, στο Ιατρείο της Περιφέρειας και στα Ιατρεία Δυτικού και Κεντρικού Τομέα σχεδόν 300 τεστ, εκ των οποίων τα 6 βρέθηκαν θετικά.

Σε δηλώσεις του για τη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας να αισθάνεται ο πολίτης κάθε γειτονιάς ασφαλής, σημειώνοντας: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε σε καλύτερο συντονισμό για την επίτευξη των στόχων μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γ. Κεχρής διαπιστώνει ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας η μαζικοποίηση των ελέγχων είναι το πλέον αξιόπιστο εργαλείο για τον εντοπισμό, την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων, επισημαίνοντας «Ως Περιφέρεια, επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές και παρεμβάσεις ουσίας, συμβάλλοντας ενεργά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σημειώνεται ότι καθημερινά προσδιορίζονται τα νέα σημεία ελέγχου, από τις 9:00 έως 14:00 με τα αμέσως επόμενα να είναι :

Τρίτη 18/1/22 στα ΚΑΠΗ Μάνδρας, Βιλλίων και Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας

Τετάρτη 19/1/22 στο δημαρχείο του Δήμου Ηλιούπολης.

Παρασκευή 21/1/22 στην Πλατεία του Σωτήρος, απέναντι από το Δημαρχείο Μεταμόρφωσης (Ι. Ράλλη)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική