Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Προς παράταση για μια εβδομάδα τα μέτρα

Αυτό που όλοι περίμεναν, ότι τα μέτρα περιορισμού στην εστίαση κι αλλού, θα παραταθούν έως το τέλος Ιανουαρίου προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τετάρτης (19.01.2022). Ανησυχεί τους ειδικούς η αύξηση των νεκρών και των νοσηλειών. 

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σύσκεψη της διευρυμένης επιτροπής των ειδικών, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, προανήγγειλε παράταση των μέτρων κατά μια εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα είχαν ισχύ έως τις 24 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας δεν έκρυψε ότι υπάρχει προβληματισμός, γιατί η πίεση στο ΕΣΥ, που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα, είναι τρομακτική και χαρακτήρισε «λογικό» το να υπάρξει παράταση των μέτρων και το πιθανότερο αυτό να είναι για μια εβδομάδα.

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της “Ομικρον” έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή, ενώ στην κοινότητα η Όμικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα, πολίτες που αρρώστησαν στις γιορτές. Συνεπώς, είναι λογικό, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών, αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα, αν αποφασιστεί παράταση, θα είναι για μια εβδομάδα» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

 

Ο προβληματισμός των ειδικών αλλά και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις σοβαρές νοσηλείες, αποτέλεσμα της μετάλλαξης Δέλτα καθώς και με τους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας, δηλαδή τις διασωληνώσεις και τους νέους θανάτους που δεν φαίνεται προς το παρόν να βελτιώνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται η συνεδρίαση των ειδικών. Χθες (18.01.2022), για δεύτερη συνεχή ημέρα ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό ξεπέρασε τους 100 και ήταν… “βουλωμένο γράμμα” ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από την Πρωτοχρονιά, δεν θα αρθούν πριν από το τέλος Ιανουαρίου. 

Όσον αφορά στις νοσηλείες, έφτασαν τις 5.200 από 4.149 που ήταν στις 4 Ιανουαρίου, ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 670.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το σκάνδαλο γιγαντώθηκε επί ΝΔ»
«Η ΝΔ γεννάει πιο πολλά σκάνδαλα από όσα αντέχει η δημόσια συζήτηση με αποτέλεσμα η ατζέντα να καταλαμβάνεται αναγκαστικά μονοθεματικά από σκάνδαλα λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Kυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέτρα για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»
Η συνεργασία με τρίτες χώρες για εξοπλιστικά νοείται με χώρες που συμμερίζονται εξωτερική πολιτική και τις πολιτικές ασφάλειας, είπε πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16