Κόσμος

Κορονοϊός – Ισραήλ: 64.940 νέα κρούσματα και 19 νεκροί σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 20.01.2022, 64.940 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των μολύνσεων στη χώρα σε 2.101.265.

Παράλληλα ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 8.369. Οι 19 θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν οι περισσότεροι που έχουν ανακοινωθεί σε μία ημέρα, από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέβηκε σε ρεκόρ 409.817, ενώ ο δείκτης θετικότητας των τεστ που διενεργήθηκαν στο Ισραήλ έφθασε σε νέο υψηλό της τάξης του 18,38%.

Ωστόσο, το Ισραήλ θα καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα για τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με φορείς του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, επικαλούμενη την ανάγκη να ανακουφιστούν οι γονείς και τα σχολεία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε ότι από τις 27 Ιανουαρίου τα παιδιά θα χρειάζεται απλώς να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε τεστ αντιγόνου στο σπίτι και, αν το αποτέλεσμα βγει θετικό ή αν δεν αισθάνονται καλά, θα απέχουν από το σχολείο μέχρι να αναρρώσουν. Τα σελφ τεστ για τα παιδιά θα διατίθενται δωρεάν, διευκρίνισε.

Παράλληλα η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
42 συλλήψεις στη διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούνται για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενωμένοι ενάντια στο φασισμό» και «πρόεδρος Ιμάμογλου».
Τούρκοι αστυνομικοί σε επεισόδιο με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη