Κόσμος

Βραζιλία: Σαρώνει τον Ζαΐρ Μπολσονάρο ο Λουίς Ινάσιο Λούλα σε νέα δημοσκόπηση

Τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία ενδέχεται να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, ο αριστερός πρώην πρόεδρος χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος σαρώνει τον νυν πρόεδρο, τον ακροδεξιό Ζαΐρ Μπολσονάρο, σε νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση του PoderData που δημοσιεύθηκε αργά χθες Πέμπτη (20.1.2022), αν οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία γίνονταν σήμερα, τότε ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα θα συγκέντρωνε το 42% των ψήφων, έναντι του Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος συγκέντρωσε το 28%.

Μάλιστα, η πλάστιγγα γέρνει περισσότερο υπέρ του Λούλα, καθώς σε προηγούμενη δημοσκόπηση πριν ένα μήνα συγκέντρωνε το 40% της πρόθεσης ψήφου και ο Μπολσονάρο το 30%. 

Το ποσοστό του Λούλα σχεδόν ισοδυναμεί με αυτό που συγκεντρώνουν μαζί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, περίπου 45%, κάτι που σημαίνει ότι αν φτάσει να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% των ψήφων τότε θα κερδίσει τις εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο.

Ούτε ο Λούλα, ούτε ο Μπολσονάρο, έχουν ανακοινώσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιοι. Την Τετάρτη ο Λούλα παρουσίασε τον μετριοπαθή πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάολο, τον Ζεράλντο Αλχίμ, ως πιθανό υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό του.

Αν οι προεδρικές εκλογές πάνε στον δεύτερο γύρο, ο Λούλα θα κερδίσει τον Μπολσονάρο με 54%- 32%, σύμφωνα με το PoderData.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση
Τζούλιαν Ασάνζ: «Οι ΗΠΑ τον κατασκόπευαν όσο είχε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο» καταγγέλλουν οι δικηγόροι του
Οι δικηγόροι του ιδρυτή των Wikileaks ζητούν από την ισπανική δικαιοσύνη την 20ετή κάθειρξη ενός πρώην επικεφαλής ασφαλείας της συγκεκριμένης πρεσβείας
Ο Τζούλιαν Ασάνζ