Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύθηκαν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποστρατεύθηκαν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ παρατάθηκε η θητεία του αρχηγού του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. 

Πιο αναλυτικά τo ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

-Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

-Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

-Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

– Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

-Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θλίψη για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πρασιανάκη – Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου
«Υπηρέτησε με αφοσίωση τις αξίες της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης
Γιώργος Πρασιανάκης 1
Αλέξης Τσίπρας: Η αριστερά είναι χρήσιμη στα δύσκολα – Η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού για την ομιλία του στη Σορβόννη
«Η αριστερά που πατάει τα πόδια της στη γη και δεν αρκείται να διαμαρτύρεται, να καταγγέλλει και να αντιστέκεται, αλλά τολμά να πάρει την ευθύνη της διακυβέρνησης»
Ο Αλέξης Τσίπρας 6