Ελλάδα

Κορονοϊός: 11χρονος από τη Λέσβο μεταφέρθηκε στο Παίδων λόγω επιπλοκών – Με C130 η μεταφορά του

Στο Νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται ένα 11χρονο αγοράκι από την Λέσβο, καθώς υπέστη πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορονοϊού. Η μεταφορά του στην Αθήνα έγινε με C130, ενώ είχε νοσήσει και το καλοκαίρι. 

Το 11χρονο αγοράκι από την Λέσβο, που είναι θετικό στον κορονοϊό και υπέστη πνευμονική εμβολή, πριν την μεταφορά του στο Παίδων νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην κλινική covid του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται ακόμη 21 ασθενείς και ένας ασθενής είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπεύθυνος της Μονάδας covid, Μπάμπης Ανιτσάκης, σημείωσε ότι το 80% των ασθενών είναι θετικοί στην μετάλλαξη “Ο”, ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνεται και ο αριθμός των ανεμβολίαστων. 

Λόγω της σταθεροποίησης των κρουσμάτων επίσης όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, αποδίδεται σήμερα η 1η παθολογική κλινική στα παθολογικά περιστατικά, και παραμένουν για νοσηλείες covid  η Β΄Παθολογική Κλινική και η Μονάδα Λοιμωδών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη: Ενίσχυση δυνάμεων και αυξημένη ετοιμότητα
«Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε τις προληπτικές ενέργειες για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, τη ζωή μας, την περιουσία μας και το φυσικό μας περιβάλλον» σχολίασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη