Κόσμος

Γερμανία: Τρένα συγκρούστηκαν στο Μόναχο

Σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε νότια του Μονάχου, στη Γερμανία, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (14.02.2022).

Όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι, μεταξύ αυτών ο ένας από τους οδηγούς των τρένων. 

https://twitter.com/RT_com/status/1493277204788228096?s=20&t=MIEBnJQPRTw6bK5jZ77TQQ

Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ η αστυνομία του Μονάχου επισημαίνει ότι στο σημείο βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα και διασώστες.
Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο σταθμό Ebenhausen-Schäftlarn.

xartisTrenaGermania

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, επρόκειτο για δύο συρμούς της γραμμής S-Bahn, οι οποίοι βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. Η δύναμη της πρόσκρουσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.

Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, τον περασμένο Αύγουστο στο ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση, τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, αποτρέποντας τη σύγκρουση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Η Ευρώπη ανίκανη να καθορίσει πραγματικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία
Οι σύμμαχοι του Κιέβου πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώσεις αλλά δυσκολεύονται να προτείνουν μια συγκεκριμένη λύση για την προστασία της Ουκρανίας από νέα ρωσική επίθεση σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
Γερμανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη