Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: 61 βουλευτές καταγγέλλουν «απαράδεκτες καθυστερήσεις» στις προσλήψεις σε τοπικές μονάδες υγείας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Κάνουν λόγο για «απαράδεκτες καθυστερήσεις» στην προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού σε Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Συγκεκριμένα, 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ρεθύμνου και τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. Ανδρέα Ξανθού και τη συνυπογραφή της Γραμματέως της Κ.Ο. Όλγας Γεροβασίλη ερωτούν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σχετικά με «την εγκατάλειψη της πρωτοποριακής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και τον οικογενειακό γιατρό».

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, «ενώ η μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιολογηθεί θετικά από τον Π.Ο.Υ., την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανεξάρτητους αξιολογητές που όρισε ο κ. Κικίλιας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ναρκοθετεί ουσιαστικά το μέλλον του θεσμού καθυστερώντας πάνω από ένα χρόνο τις προσλήψεις προσωπικού από προκήρυξη που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ εξέδωσε».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, προσθέτουν, «αναγκάστηκε να δηλώσει ότι στηρίζει τις ΤΟΜΥ, στην πραγματικότητα όμως το σχέδιό της για την Πρωτοβάθμια είναι τα ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας».

Συγκεκριμένα, ερωτούν τον υπουργό Υγείας:

-Πότε θα προσληφθούν οι επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ;

-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης νέων ΤΟΜΥ;

-Ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και για την προοπτική της ενσωμάτωσης των νέων δομών στο ΕΣΥ;

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 27
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219