Κόσμος

ΟΗΕ για εισβολή στην Ουκρανία: Σχεδόν 100.000 πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Σχεδόν 100.000 Ουκρανοί πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους και ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους μετά την εισβολή της Ρωσίας νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (24.2.2022) ενώ αρκετές χιλιάδες είναι αυτοί που έφυγαν από την Ουκρανία σε Μολδαβία και Ρουμανία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μπορεί ο αριθμός να είναι «κατά προσέγγισε» ωστόσο αποτυπώνει το μέγεθος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), δήλωσε ότι τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από αναφορές των εθνικών αρχών, του προσωπικού της UNHCR και συνεργαζόμενων υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγγενείς θυμάτων πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης στον Καναδά κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της OpenAI και του CEO της, Σαμ Άλτμαν
Η υπόθεση εντάσσεται σε κύμα μηνύσεων όπου κατηγορούνται εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης πως απέτυχαν να αποτρέψουν αλληλεπιδράσεις με chatbot που φέρονται να συνέβαλαν σε αυτοτραυματισμούς, ψυχικές νόσους και βία
Άνθρωποι αποτίνουν φόρο τιμής σε ένα μνημείο μετά την ένοπλη επίθεση στο Tumbler Ridge της Βρετανικής Κολομβίας