Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρά παιδιά περνάνε μόνα τους τα σύνορα – 11χρονος ταξίδεψε με ένα τηλέφωνο γραμμένο στο χέρι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία δεν περιορίζεται μόνο στις σκληρές εικόνες από τα πεδία των μαχών που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Εξίσου συγκλονιστικές είναι και αυτές που δείχνουν μικρά παιδιά να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν ολομόναχα την πατρίδα τους, προκειμένου να προστατευτούν από τα πυρά του στρατού της Ρωσίας.

Χωρίς καμία συνοδεία, τελείως μόνα τους, μικρά παιδάκια, προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να γλιτώσουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας 11χρονος, που πέρασε μόνο του στη γειτονική Σλοβακία καθώς οι γονείς του έπρεπε να μείνουν πίσω. 

Το αγοράκι ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του από την Ζαπορίζια με ένα σακίδιο και μια πλαστική σακούλα με λίγα υπάρχοντα. Το μόνο στοιχείο επικοινωνίας που είχε ήταν ένα τηλέφωνο γραμμένο στο χέρι του. Ο 11χρονος εντοπίστηκε από εθελοντές και, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, η ιστορία του είχε αίσιο τέλος. 

Σε φωτογραφίες που κοινοποίησε το υπουργείο στο Facebook, φαίνεται το αγόρι να λαμβάνει φαγητό και κάτι να πιει από εθελοντές κατά την άφιξή του στη Σλοβακία. «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας» δήλωσε το σλοβακικό υπουργείο. «Κέρδισε τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα».

Δείτε φωτογραφίες:

Σε επόμενη ανάρτηση του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας, ενημερώνει πως το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στην Μπρατισλάβα όπου βρίσκονται συγγενείς του. Μάλιστα, στην ανάρτηση αυτή μιλάει και η μητέρα του, η οποία με δάκρυα στα μάτια ευχαριστεί όλο τον κόσμο της Σλοβακίας που βοήθησαν τον γιο της.

Δείτε βίντεο:

Μικρούλης κλαίει με λυγμούς καθώς περνά στην Πολωνία

Σπαρακτικές όμως είναι και εικόνες που παρουσιάζει και το CNNi, καθώς σε βίντεο του ένα αγοράκι να περνάει τα σύνορα στην Πολωνία μόνος του, κλαίγοντας με λυγμούς. Μια σταλιά στο πεζοδρόμιο, τυλιγμένος με ένα παλτό και κρατώντας μόνο μια πλαστική σακούλα με αντικείμενα, προχωράει. 

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το CNNi, δεν διευκρινίζεται αν ο μικρός έκανε το ταξίδι της προσφυγιάς μόνος του. Η εικόνα του πάντως είναι συγκλονιστική και δυστυχώς δεν είναι λίγα τα παιδιά που αναγκάζονται να περάσουν μόνα τους τα σύνορα της Ουκρανίας, προκειμένου να γλιτώσουν από την φρίκη του πολέμου. 

Δείτε βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάθιου Πέρι: Πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη διακίνηση κεταμίνης στον ηθοποιό
Ο Φλέμινγκ ήταν γνωστός του Μάθιου Πέρι, παραγωγός δημοφιλούς ριάλιτι και σκηνοθέτης της ταινίας «My Brother the Pig» με την Σκάρλετ Γιοχάνσον και την Εύα Μέντες
Μάθιου Πέρι
Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν
Οι συνεχείς επιθέσεις από δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ ώθησαν τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ να χάσουν την υπομονή τους με τις πολιτοφυλακές, οι οποίες συλλογικά διοικούν δεκάδες χιλιάδες μαχητές και οπλοστάσια
Διαδηλωτές έξω από το προξενείο του Κουβέιτ, μετά την πτώση ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την πλευρά του Κουβέιτ σε μια κατοικία στο Χορ αλ-Ζουμπάιρ της πόλης Μπασρ, στο Ιράκ