Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: Με μυθικό Μπενζεμά στα προημιτελικά του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: Με μυθικό Μπενζεμά στα προημιτελικά του Champions League

Τι κι αν έχασε στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι, τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ και στο πρώτο ημίχρονο στη Μαδρίτη, η Ρεάλ απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι η “Βασίλισσα” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στέλνοντας στο καναβάτσο την Παρί Σεν Ζερμέν και τους Μαδριλένους στους “8” του Champions League.

Με μία επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Μαδριλένους ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος διέλυσε τους συμπατριώτες του με τρία γκολ μέσα σε 17 λεπτά!

Ο Γάλλος επιθετικός έδωσε μία μοναδική παράσταση και βρήκε ακόμα έναν τρόπο για να αποκλειστεί η Παρί Σεν Ζερμέν,η οποία όσα εκατομμύρια και να ξοδέψει, δεν μπορεί να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Ο Μέσι πέρασε και πάλι απαρατήρητος, ο Νεϊμάρ δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, ενώ μόνο ο Εμπαπέ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πετυχαίνοντας και πάλι το γκολ για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Άξιος συμπαραστάτης του Μπενζεμά για τη Ρεάλ ήταν ο “γερόλυκος” Μόντριτς, ο οποίος παρέδωσε… μαθήματα στη μεσαία γραμμή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε το πάνω χέρι για μία ώρα, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να στέλνει τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μόνο ένα γκολ μέτρησε στο 39′.

Μετά το 60′, οι Γάλλοι εξαφανίστηκαν στο γήπεδο, με τον Μπενζεμά να παίρνει το όπλο του και να εκτελεί την Παρί. Στο 61′ εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του Ντοναρούμα κι έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Στο 76′ μετουσίωσε σε γκολ μία μαγική ασίστ του Μόντριτς κι έδωσε το προβάδισμα στη Ρεάλ  (2-1), ενώ στο 78′ με φοβερό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 3-1, χαρίζοντας την πρόκριση στους Μαδριλένους στα προημιτελικά του Champions League.

Ο επικός πανηγυρισμός του Αλάμπα με μία καρέκλα:

Τα highlights του Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (66′ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο, Βαλβέρδε, Κρόος (57′ Καμαβινγκά), Μόντριτς, Ασένσιο (57′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακιμί (88′ Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Ντανίλο (80′ Ντι Μαρία), Παρέδες (71′ Γκέιγ), Βεράτι, Εμπαπέ, Μέσι, Νεϊμάρ.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και οι ομάδες που προκρίθηκαν στους προημιτελικούς μετά τις ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League:

Μπάγερν (Γερμανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 7-1

(12΄πεν, 21΄πεν, 23΄ Λεβαντόφσκι, 31΄ Γκνάμπρι, 54΄,83΄ Μίλερ, Σανέ 86΄ – 70΄ Κγιάεργκααρντ)

Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μπάγερν με συνολικό σκορ 8-2

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ίντερ (Ιταλία) 0-1

(62΄ Μαρτίνες)

Α΄ αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 2-1

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 0-0

Α΄ αγ. 5-0: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Σίτι με συνολικό σκορ 5-0

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 3-1

(61΄, 76΄, 78΄ Μπενζεμά – 39΄ Μπαπέ)

Α΄ αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικό σκορ 3-2

Άγιαξ (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 15/03

Α΄ αγ. 2-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Ατλέτικο Μ. (Ισπανία) 15/03

Α΄ αγ. 1-1

Λιλ (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 16/03

Α΄ αγ. 0-2

Γιουβέντους (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 16/03

Α΄ αγ. 1-1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις