Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα, επιμένουν ότι «ο Μητσοτάκης θα δραπετεύσει μέσω εκλογών»

Την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία και γι’ αυτό σχεδιάζει να δραπετεύσει μέσω των εκλογών εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η πολιτική που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αβοήθητη την μεσαία τάξη ενισχύοντας μόνο τους λίγους και εκλεκτούς.

“Είναι χυδαία η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την κατάσταση που βιώνουμε πίσω από τον πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στην προσπάθειά του να αποφύγει τα χειρότερα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να προβεί σε εκλογικό αιφνιδιασμό και γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είμαστε έτοιμοι”, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την ακρίβεια και στηρίζει την αισχροκέρδεια των μεγάλων συμφερόντων. Φτωχοποιεί με βίαιο τρόπο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού”, πρόσθεσε ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ενώ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μίλησε για “μέτρα-κοροϊδία” που “θα επιδοτήσουν και πάλι την αισχροκέρδεια”.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ακόμα ότι «δυστυχώς πέσαμε μέσα στο ζήτημα της ακρίβειας. Από τις αρχές του φθινοπώρου μιλούσαμε για ένα πολύ μεγάλο κύμα ακρίβειας, όταν ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε μέτρα μόλις 150 εκατ. ευρώ και ο κ. Σκρέκας μας μίλαγε για αυξήσεις 2-3 ευρώ στους λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί όμως ήρθαν 3 και 4 φορές πάνω πριν καν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία”.

Αναφέρουν, δε, ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αύξησε το βασικό μισθό, για το γεγονός ότι δεν έχει μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως έχουν κάνει μια σειρά από χώρες, με τελευταία παραδείγματα την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, έχει μεγάλη ευθύνη και για το βίαιο σχέδιο απολιγνιτοποίησης της χώρας.

“Η Κομισιόν έχει μιλήσει για πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου και η κυβέρνηση δεν το κάνει. Είναι σαν να μας έχει δώσει το σφυρί και να προσπαθούμε να καρφώσουμε το καρφί με το χέρι”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Αντιθέτως η κυβέρνηση με τα χρήματα των πολιτών επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών. Επιπλέον, η Κομισιόν έχει δώσει και τη δυνατότητα για έκτακτη φορολόγηση στις εταιρείες ενέργειας”, λένε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 15
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32