Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 121 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της Ρωσικής εισβολής

121 παιδιά σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι τώρα, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας.

Παράλληλα αναφέρεται πως άλλα 167 παιδιά έχουν τραυματιστεί, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 28η ημέρα.

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε νέες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στη βορειοδυτική Ουκρανία χθες Τρίτη, δήλωσε ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στον τομέα αυτό, ο Βιτάλι Κοβάλ, στο πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Είπε ότι τρεις πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Ο εχθρός έπληξε τρεις φορές στρατιωτική υποδομή», δήλωσε και πρόσθεσε «επιτροπή βρίσκεται επιτόπου για να αποτιμήσει τη ζημιά».

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την προηγουμένη ότι προχώρησε σε επιθέσεις στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, πάνω από 80 μαχητές της ουκρανικής πλευράς σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση σε χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Νόβα Λιουμπόμιρκα, στην επαρχία Ρίβνε.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Pfizergate: Το ευρωδικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν να μην δώσει στη δημοσιότητα τα SMS φον ντερ Λάιεν – Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι ακυρώνεται η απόφαση της Κομισιόν που αρνήθηκε να παράσχει σε δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και του Μπουρλά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά 2