Κόσμος

Ιταλία: «Τα παιδιά θα αποκτούν αυτόματα το επώνυμο και των 2 γονιών» αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο

Ιστορική απόφαση από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Ιταλία καθώς αποφάσισε πως τα παιδιά που γεννιούνται θα πρέπει να αποκτούν, αυτόματα, το επώνυμο και των δυο γονέων.

Θα μπορούν να φέρουν μόνον το ένα από τα δυο επώνυμα, αν οι γονείς στην Ιταλία έχουν εκφράσει την συγκεκριμένη βούληση.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς ανώτατους δικαστές, ο μέχρι τώρα κανόνας της αυτόματης απόκτησης μόνον του πατρικού επωνύμου, «ζημιώνει την ταυτότητα του παιδιού και αποτελεί διάκριση».

Η απόφαση, φυσικά, αφορά όλα τα παιδιά, τόσο παντρεμένων, όσο και ανύπαντρων γονέων και της υιοθεσίες. Για να ισχύσει ο νέος αυτός κανόνας, θα πρέπει να τροποποιηθεί, όμως, από το ιταλικό κοινοβούλιο, η ισχύουσα νομοθεσία.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας κάνουν λόγο για απόφαση ιστορικής σημασίας, η οποία αλλάζει σε βάθος την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ 6