Κόσμος

Γαλλία και Γερμανία θα στηρίξουν τη Μολδαβία μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης»

Οι επικεφαλής της γαλλικής και γερμανικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Αναλένα Μπέρμποκ αντίστοιχα εξέφρασαν σήμερα την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τη Μολδαβία, την πρώην σοβιετική δημοκρατία που συνορεύει με την Ουκρανία, μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης», με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη.

«Οι υπουργοί συζήτησαν την ευρωπαϊκή απάντηση μπροστά στον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρθηκαν στη συνέχιση και την εμβάθυνση της στήριξης προς αυτήν τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Οι δύο υπουργοί μίλησαν επίσης για την κατάσταση στη Μολδαβία και την κοινή αποφασιστικότητά τους να τη στηρίξουν μπροστά στους κινδύνους της αποσταθεροποίησης», πρόσθεσε η Αν Κλερ Λεζάντρ.

Οι Λε Ντριάν και Μπέρμποκ αναφέρθηκαν, επιπλέον, στις «απειλές ενάντια στην επισιτιστική ασφάλεια» εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς παγκοσμίως σιτηρών.

«Επανέλαβαν τη δέσμευσή του να προσφέρουν βοήθεια στις χώρες που το έχουν ανάγκη», στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο πρώτο εξάμηνο του 2022) και της γερμανικής προεδρίας της G7.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκλεισαν ξανά τα αεροδρόμια του Βίλνιους και του Κάουνας στην Λιθουανία εξαιτίας μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία
Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας είχε κλείσει προσωρινά και χτες αλλά την Τρίτη και στις 5 Οκτωβρίου όταν μπαλόνια με λαθραία τσιγάρα είχαν εισέλθει από τη Λευκορωσία
Μπαλόνι που μετέφεραν λαθραία στη Λιθουανία
Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορική επίθεση στη Γάζα με στόχο την Ισλαμική Τζιχάντ, παρά την συμφωνία εκεχειρίας -Τέσσερις τραυματίες
Μέσα στο έδαφος που ελέγχεται από τη Χαμάς, το νοσοκομείο Al-Awda επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε τραυματίες για περίθαλψη μετά από μια επίθεση στη Nuseirat
Γάζα