Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 30 εκατ. ευρώ

«Από τον Ιούλιο θα έχουμε νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ύψους 30.000.000 ευρώ, με δυνατότητα διακοπών όλο το χρόνο, για να στηρίξουμε αυτούς που δε μπορούν ή δεν έχουν» τονίζει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «στρατηγική του Πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού, είναι το μέρισμα της επιτυχίας από τον τουρισμό να φτάσει στην τσέπη του Έλληνα που δυσκολεύεται αυτήν την εποχή».

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα είναι πολύ ενθαρρυντικά για την ελληνική οικονομία και για το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας» λέει ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στη Real News, αναφέροντας όμως ότι ο πόλεμος επηρεάζει παγκοσμίως το τουριστικό προϊόν.

Όπως σημειώνει «εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, κάτι που κάνουμε από την πρώτη ημέρα στο Υπουργείο, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος του 2022».

«Tα χρήματα από τον τουρισμό περνούν κάθετα και οριζόντια, άμεσα, χωρίς μεσάζοντες και καθυστερήσεις σε όλους: στον επιχειρηματία της εστίασης, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον μεταφορέα, τον ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ, τον αγρότη» επισημαίνει, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό ως «λαϊκή οικονομία της χώρας».

Αναφορικά με τη στρατηγική του υπουργείου τουρισμού ο κ. Κικίλιας την περιγράφει ως μια “door too door” στρατηγική προαναγγέλοντας επισκέψεις στη Ρουμανία, που είναι Νο1 στον οδικό τουρισμό, στη Σερβία και στη Γερμανία. «Θα είμαστε εκεί για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι το ομορφότερο μέρος του κόσμου» δηλώνει χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η ανάδειξη νέων προορισμών είναι ο λόγος που φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού κάνουν καμπάνια και τους 12 μήνες του χρόνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Βελόπουλος: Η χούντα έκανε σοβαρή δουλειά στις εξορύξεις πετρελαίων, ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δημοκράτης
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιχείρησε μάλιστα να... προλάβει τις αντιδράσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν αμφισβητεί τον χαρακτήρα του καθεστώτος
Βελόπουλος
ΠΑΣΟΚ για Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο: Δεν διεγράφη για τις απόψεις του, αλλά για συστηματική υπονόμευση
Από τη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για απαξίωση των κεντρικών πολιτικών πρωτοβουλιών του κόμματος και επιχειρούν να απαντήσουν στις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη 
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
«Σφάχτηκαν» Κωνσταντοπούλου, Λαζαρίδης και Μαρκόπουλος στη Βουλή και διακόπηκε η συνεδρίαση - Κακλαμάνης: «Ντροπή αυτά που έγιναν»
Η ένταση άρχισε να χτυπά «κόκκινο» μετά την αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ζήτημα της επιστροφής από το Ομάν της κόρης του πρωθυπουργού, Σοφίας Μητσοτάκη
Κωνσταντοπούλου, Κακλαμάνης 30
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα κορυφαίων στελεχών
Οι κορυφαίοι του κόμματος δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν μία κατάσταση κατά την οποία όποιος καταθέτει την άποψή του και μάλιστα σε προσυνεδριακό χρόνο, θα διαγράφεται
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 30